5-barnsmamma och sjuksköterska

Alla inlägg under juni 2011

Av Elisabeth - 30 juni 2011 11:30

Storasyster Josephine och Niklas var här idag för att hälsa på lillebror. Han blir så glad när hon kommer. Hon var ju också den första han såg när han föddes.   


     


De fick bara en liten fika eftersom de skulle iväg och käka på restaurang senare. 

Av Elisabeth - 28 juni 2011 10:45

Alex har tennislektioner en timme om dagen hela veckan så idag var det bara jag, Isabel och Phille som hittade på något på dan. Det blev en liten tripp till Kungsbacka och biblioteket Fyren igen.

De har världens godaste grekiska sallad där, men knaperstekta baconflingor på.  


Det är så mysigt att sitta där och bara läsa tidningar, fika och skrota runt. Man pratar lite med andra människor och leker med Phille i den stora sagogrottan som de har där.  



Av Elisabeth - 27 juni 2011 10:45

Jag fick ju en ny mobil av maken häromdagen, en htc Sensation... Den är verkligen bra och nu kan jag äntligen mäta min långa runda som jag brukar gå ett par gånger i veckan. Den är precis 9 kilometer, alltså nästan en mil. Det tar ca en och en halv timme så enligt RunKeeper, som jag har i mobilen, så pinnar jag på med en hastighet av knappt 5 kilometer i timmen.


Jag vet inte om det är speciellt bra men jag har ju ändå en barnvagn att dra på också. Det hade varit roligt att ta tiden och mäta hastigheten om jag gick utan barnvagn.


   


I den här kan man ha koll på när mensen kommer och en massa andra finesser. Precis som en iphone/ipod/ipad fast det är en htc.


Jag har en ipad också och de fungerar i stort sett likadant med en massa appar att lägga in.

Min mobil har en större skärm än iphone 3. Hur iphone 4 är vet jag inte, men det kan ju inte vara så stor skillnad.

 

Av Elisabeth - 24 juni 2011 12:45

Jag vet att midsommarafton nuför tiden handlar om att träffa vänner och att äta och dricka ihop; festa kort och gott men jag kan inte förstå att man sätter sig i bilen och kör i ett lämmeltåg norr- eller söder ut och riskerar både liv och lem för att få festa när man mår så dåligt dagen efter och ibland inte minns något???


Festa kan man ju göra när som helst på året!!! Jag kan tyckas tråkig, men det kanske är så att jag har druckit och festat klart helt enkelt. Jag tror ingen har varit ute så mycket som jag i sina dagar, i alla fall inte om man har en familj och små barn samtidigt.


För vår del blev det en lugn och fin midsommarafton som vanligt.


Lite god mat och ett glas vin till. Svärföräldrarna kom upp och gubben slängde fram maten och  vi tryckte i oss den och sen hällde vi i oss kaffe och tryckte i oss jordgubbar och mousse för att sen sparka ut dem och sätta oss framför en bra film med chips och ostbågar... he he he!!!  


            


Av Elisabeth - 23 juni 2011 12:15

Det är dåligt väder ute som vanligt får man väl säga. Sommaren började bra för en månad sen men nu börjar det likna katastrof. Hoppas verkligen att det inte fortsätter i den här stilen resten av sommaren.


Var och handlade lite mat tills imorgon; midsommarafton. Jag har inte firat en riktig midsommar med en massa vänner och festande sen 1993. Kände att jag fick nog av fulla snåla människor och dåligt midsommarväder. På den tiden bodde jag i Kullavik, som ska vara så himla fint och bla bla bla.

Om man tycker att 'Solsidan' är rolig och helt tokig så kan jag bara säga att det ligger en hel del sanning i den serien. Vi var bjudna på fest flera gånger på den tiden och varenda gång så gick värdparet runt med en keps och samlade in pengar.

En gång fick vi betala 400 kronor för ett fondueparty. Man fick ett glas rött vin och några bitar kött och lite bröd. Jag var dessutom gravid och kunde inte dricka alls. Där fanns gott om Ove Sundberg där.


Droppen kom då min dåvarande hade hyrt en stooor båt med chaufför och allt och en tjej i sällskapet trodde att vi skulle vara någon sorts passupp åt henne och de andra, fast vi hade bestämt att min sambo skulle betala hela kalaset, han var den enda som hade råd i sällskapet kan jag säga, och så skulle vi allihop hjälpas åt med att laga mat och diska mm.


Hon hade totalt missuppfattat och satt och gosade med chauffören i stället när hon inte körde med min sambo som skulle hämta det och det till henne. Jag blev helt ursinnig och efter detta så har jag tappat tron på människor helt och hållet.


Det var ju inte bara denna incidenten utan bara droppen som fick bägaren att rinna över. Solsidan är ingenting i jämförelse. Sen dess har jag undvikit stark att fira midsommar med så stora sällskap.


  Bilden är lånad från google.



I morgon blir det en enkel räktårta och en tallrik med sill, potatis, ägg och diverse tillbehör.

  

Av Elisabeth - 22 juni 2011 23:30

Eftersom vi inte kommer att åka på någon utlandsresa i år heller så får jag underhålla/sysselsätta barnen bäst jag kan.


Vi bestämde oss i morse hastigt och lustigt för att åka in till stan och besöka några museum, så många som vi orkar och hinner tänkte vi.


Dagen började bra kl 11.00 med en frulle på Dahls konditori på Danskavägen i närheten av där vi bodde tidigare barnen och jag.

Efter den så åkte vi raka vägen till Medicinhistoriska museet på Östra hamngatan. Det är verkligen intressant, men där finns inte mycket som jag inte redan vet, fast å andra sidan kunde jag leka proffsig guide åt mina barn.


Efter en och en halv timme så gick vi bort, runt hörnet, till Stadsmuseet. Som tur var så slapp jag betala entré för jag har ett kort som ger mig gratis entré hela sommaren på bl.a detta museum. Barn under 25 (?!) går in gratis...


Där gick vi i en och en halv timme också, men turen fick ett abrupt slut för Philip hade fått nog av gamla saker. Han började skrika helt tröstlöst och skrämde slag på ett gäng asiatiska turister.

Jag kände mig helt enkelt tvungen att avbryta.


Väl ute på gatan så somnade han plötsligt, så jag antar att han bara behövde lite frisk luft, det kan ju bli ganska kvavt inne på ett museum för de får inte vädra hur som helst med tanke på vad de förvarar där inne.

Vi passade på att käka en god lunch, en himmelskt god Grekisk sallad till mig och Isabel och en Tacobuffé till Alex.


 


Jag älskar fetaost och skulle kunna leva enbart på det. Även Isabel och Alex älskar numera fetaost. Allt som jag gillar gillar de också... nästan.


Dagen var ju inte slut än så vi stannade till på frölunda torg och tog en fika där på det fina kafeét vid Åhléns. Där har de riktigt bra grejer att äta.

Allmänt · Barn · Mat · Philip
Av Elisabeth - 20 juni 2011 23:00

Idag fick jag verkligen fnatt. Jag är så trött på alla gamla och nya kläder som bara ligger och skräpar i min garderob. Jag får panik när jag ser att det blir rörigare och rörigare i hyllorna. Det fanns bara tre  saker att göra; rensa rensa och slänga...

Vi ska försöka sälja de finaste kläderna och sakerna, typ kristallglasen och märkeskläderna men sen finns det sånt som inte går att sälja på t.ex tradera utan det lämnar vi till någon välgörenhetsinrättning och till sist det som inte går att sälja får vi slänga.

Det känns inte bra att slänga något kan jag säga. Jag hade velat lämna bort även det som de inte vill ha för att de inte kan sälja det.

Jag fattar inte hur de jobbar?!

Jag menar man kan väl ta till vara även det som inte går att sälja till kräsna konsumenter. Det kan ju finnas behov ute i tredje världen för det också?!


När vi ändå höll på så plöjde jag igenom precis hela huset efter saker att bli av med. Jag har bestämt mig för att sluta köpa billiga saker och kläder som jag vet inte håller måttet.

Från och med nu så ska jag bara köpa riktigt bra kvalité och hållbara saker eftersom jag tycket det är jobbigt att hålla på och rensa ut med jämna mellanrum.


Sen är det så himla svårt att bli av med saker om de inte har ett extremt högt värde. Det kostar ju för fan en massa att bara slänga skiten.

Nä, bättre då att låta bli att ta hem det nåt mer.


 

Det är bara att erkänna:

- 'Dyra kläder i kvalitetstyg håller bättre än billiga'

Av Elisabeth - 17 juni 2011 23:00

Den här dagen har varit riktigt sorglig samtidigt som den var fin. Min faster blev änka för drygt en månad sen och vi var på begravning idag.

Philip satt i sin bilbarnsstol i en timme utan att säga så mycket som 'Pip'

Däremot kunde han inte motstå att sjunga med lite då solisten tog sig ton i slutet.


Det var kul att få träffa en större del av släkten också, det blir ju inte så ofta man ses numera. 


Efteråt bjöds vi på jättefin lunch i form av hel ungsbakad lax med potatis och romsås med örtgrönsaker!

En avrundning med kaffe och hallontårta gjorde pricken över i:et.

 


Presentation


Babydiamond! En ung/äldre mamma, med 5 barn, samt sjuksköterska.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4 5
6
7
8 9 10 11
12
13 14
15
16 17
18
19
20
21
22 23 24
25
26
27 28
29
30
<<< Juni 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Lilypie First Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

RSS

Besöksstatistik

Bilder

Barnkläder

Sjuksköterska


Ovido - Quiz & Flashcards