5-barnsmamma och sjuksköterska

Direktlänk till inlägg 13 januari 2012

Bilen!!!

Av Elisabeth - 13 januari 2012 10:43

Jag kör en jättefin bil... MEN, jag säger MEN... även om det är kul å köra en fin bil så måste jag ändå säga att det är minst lika kul å köra en gammal bil. Efter ett tag märker man liksom ingen skillnad på en gammal och en ny bil.

Den jag har nu är nästan som den jag hade innan fast 10 år nyare. Det är en BMW 320 någonting!


 



Problemet är att det bara finns 2 dörrar och två platser där bak. Problemet med de två dörrarna är faktiskt två problem egentligen. För det första så måste jag hoppa ut och släppa in och ut barnen på min sida eftersom det sitter en barnstol på den andra sidan. För det andra så är dessa dörrar så mycket längre än vanliga dörrar så jag måste ha riktigt mycket plats då jag sätter i och ur Philip.

Som tur är finns det ju bra familjeparkeringar till detta men alla som har barn vet ju att de sällan är lediga när man behöver dem. I stället får jag ofta ställa mig på en vanlig parkering och jag riskerar då att dörren slår mot grannens bildörr.


Vi leasar den på företaget precis som min mans bil. När vi valde den i mars 2010 så hade vi inga planer på att skaffa en liten Phillifjonk!  Han blev till den 18:e april!!!  


Första gången jag märkte att den var olämplig när man har barn var då jag precis hade köpt den första barnvagnen, en storEmmaljunga Smart Duo. Jag trodde på allvar att jag skulle få in den hel utan att behöva plocka isär den. Det kunde jag inte då... utan jag fick först plocka av ligginsatsen och sen fick jag  plocka bort alla hjul dessutom. Det är ju ohållbart i längden att hålla på och mecka med vagnen varje gång man ska in och ut i affärer. Hade jag vetat detta så hade jag köpt en Brio Happy, som var tänkt från början, eftersom jag har Brios bilstol och dem kan man ju sätta på det chassit.


Jag kämpade med vagnen i en månad innan jag gav upp och köpte en enklare sulky med fullt liggläge, en Avanti. Den blir relativt liten när man fäller ihop den men jag upptäckte att det inte är mycket till vagn och eftersom jag måste ta bilen vart jag än ska nästan så var den inte så bra i längden för en så liten bebis.


Det blev till att köpa en Babyjogger City Elite som är otroligt bra och blir superliten när man fäller ihop den. Den är ju dessutom så lätt att fälla ihop, bara att dra i en rem så viker den sig själv.


Problemet med den är att den är så bred då över hjulaxlarna bak så man har jättesvårt att ta sig förbi i de flesta affärer. Därför blev det en Emmaljunga Scooter S i stället. Nu när jag vant mig vid svängbara hjul så skulle jag aldrig vilja ha traditionella 4-hjulingar igen.


I mars har vi haft bilen i två år och vi kan äntligen byta den till antingen en BMW 1-serie med 5 dörrar


   


 eller en WV-Golf GTI.

Candywhite vill jag ha. Fast egentligen spelar det ingen roll så länge jag får in barnvagnen och den har 5 dörrar. Båda är bra bilar men maken vill ha den dyrare Golfen pga att den har bättre andrahandsvärde. Personligen hade jag velat haft en skrotbil så att man slipper oroa sig för att någon ska repa bilen bara för att man ger dem fingret!!!  


   


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Elisabeth - 27 oktober 2023 18:30


  Träffade mina gamla klasskompisar från sjuksköterskeprogrammet idag. Vi är ett gäng som brukar träffas. Från början var vi sex st. men nu är vi tre kvar. Så kul att ses igen. Först blev det en fika på Espressohouse och sedan lite drinkar och öl ...

Av Elisabeth - 27 oktober 2023 14:03


  Philip har alltid varit smal bl.a. beroende på att han ätit så dåligt under sina första år när han hade förstorade mandlar och för att han inte vågat smaka ny mat. Sommaren 2019 var han hos sin farmor hela sommaren när vi jobbade och som alla ve...

Av Elisabeth - 24 oktober 2023 19:37

  Då har jag kommit in på en specialistutbildning till Infektionssjuksköterska på distans. Två år på halvtid. Precis så jag hinner jobba lite också. Än så länge tycker jag det är roligt, men vi får se vad tiden lider. Den förra ubildningen jag kom...

Av Elisabeth - 8 september 2023 23:00


Ibland brukar vi på jobbet gå ut och äta och då brukar vi välja musslor. Innan har jag aldrig ätit det men efter att ha provat det är det svårt att låta bli. Gott vin och en massa prat. Jag jobbar bara timmar men jag platsar ändå.       ...

Av Elisabeth - 30 oktober 2021 10:24

Opererade två femoralisbråck i torsdags. Jag har varit väldigt arg på mig själv för att jag ådrog mig dessa i våras. Det var så fruktansvärt onödigt. Jag har tränat i 34 år och vet hur man tränar, ändå gör jag detta onödiga misstag. Jag har kört spin...

Presentation


Babydiamond! En ung/äldre mamma, med 5 barn, samt sjuksköterska.

Fråga mig

3 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12 13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23 24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2012 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

  • Lilypie First Birthday tickers
  • Lilypie First Birthday tickers

RSS

Besöksstatistik

Bilder

Barnkläder

Sjuksköterska


Ovido - Quiz & Flashcards